Tarot vs. Lenormand; de verschillen


Tarot

Een traditioneel deck met tarot deck deck bestaat uit 78 tarotkaarten verdeeld in 5 'kaartkleuren'; 4 elementaire kleuren (Aarde/Pentakels, Lucht/Zwaarden, Vuur/Staven en Water/Kelken) en troefkleur die de Grote Arcana heet. Deze structuur is niet aanwezig in het Lenormand deck, welke bestaat uit 36 genummerde kaarten. Ondanks dat er plaatjes van speelkaarten op vele lenormandkaarten staan wordt er niet zo de nadruk gelegd op kaartkleur behalve dat azen meestal goed zijn en schoppen meestal niet. De hofkaarten worden soms gebruikt om personen te beschrijven.

Tarot vs Lenormand; de verschillen

Tarot leert ons meestal dat er geen slechte of goede kaarten zijn; het zit hem in hoe het toegepast wordt in de situatie. Voor de lenormandkaarten... nou ... er zijn kaarten die onherroepelijk meer afbreuk doen dan anderen. Sommige zijn 'goed', anderen zijn 'slecht' of neutraal.

Tarotkaarten worden meestal als enkele kaart gelezen, lenormandkaarten in paren (of meer)

Tarot is vooral psychologisch, het toont hoe mensen zich voelen in een bepaalde situatie en koppelen het humeur aan de context. Het zijn onze acties, de werkwoorden van het leven. Het is het 'waarom' we doen wat we doen en hoe we denken.

Lenormand

De Lenormand is meestal objectief over wat mensen doen en de gevolgen daarvan. Het is een meer objectieve kijk op de zelfstandige naamwoorden in de situatie dan de werkwoorden. Het is als een schaakspel kijken; wie doet wat bij wie. Het is meer de bovenliggende zaken zien, waarbij minder context nodig is van de vrager omdat de context geschapen wordt door de lenormandlegging zelf.

Tarot gaat meer uit van de psysche; je 'voelt' situaties. Lenormand is meer fysiek; je 'ziet' situaties.

Misschien is het een betere manier om te zeggen dat tarot meer een intern gerichte ontdekking is van ons gevoel en dat Lenormand een ontdekkingsreis is in de buitenwereld en de gebeurtenissen aldaar...

Meer ontdekken over de tarot of lenormand? Trek een tarot dagkaart of lenormand dagkaart op onze website!



Dagkaart van zaterdag: Evenwicht

Als je de kaart 'Evenwicht' trekt weet dan dat evenwicht absoluut is. Als je twijfelt, weet dan dat het leven duurzaam is en dat oorzaak en gevolg alles in balans houdt. Dat kan niet anders. De mens kan in de illusie leven van zijn eigen gelijk maar de illusie reikt niet verder dan zijn benauwde blik. Als je dit soms ervaart, visualiseer dan balans in jezelf.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogste van de nieuwste orakels en kaartleggingen en maak kans leuke spirituele artikelen die we regelmatig weggeven !

© 2024 Online Orakels